NEZAVISNA LISTA POSTALA ZAVISNA

Umaški gradonačelnik s najbližim suradnicima prešao u SDP

13.03.2012 u 20:23

Bionic
Reading

Deset članova predsjedništva Nezavisne gradske liste za Umag – per Umago, predvođene umaškim gradonačelnikom Vilijem Bassaneseom, prešlo je u SDP. Odluka o njihovom primanju u članstvo donesena je na sinoćnjoj sjednici Gradskog odbora SDP-a Umaga

Uz gradonačelnika Umaga Vilija Bassanesea, SDP-u su pristupili zamjenik gradonačelnika Mauro Jurman, predsjednik Gradskog vijeća Grada Umaga Goran Slavujević te gradski vijećnici Antonella Degrassi, Floriano Brenčić i Fulvio Valenta pa se šuška da je SDP dobio vlast u Umagu bez izbora.

'Programska podudarnost, suglasje oko ključnih gradskih projekata i smjernica u razvoju grada te svjetonazorska bliskost dovele su do koraka koji će prije svega biti u interesu Grada Umaga', priopćeno je iz umaškog SDP-a.

Kako veli saborska zastupnica i predsjednica GO SDP-a Umaga Tanja Vrbat, SDP je na nivou grada i ranije često i dobro surađivao s Nezavisnom gradskom listom za Umag – per Umago, koja djeluje od 2001. godine te je ujedno i najstarija gradska nezavisna lista na području Istarske županije.

'Pokazalo se da ti ljudi imaju nove, svježe ideje. Od zadnjih lokalnih izbora vidljivo je da gradska vlast Umaga ne ide na ruku samo velikim investitorima, nego i građanima. Teza, koja se povlači po tiskanim medijima - da je gradonačelnik ušao u SDP jer smo na parlamentarnim izborima pobijedili, ne stoji. Zašto onda nije bio u HDZ-u kad je HDZ bio na vlasti?', kaže Vrbat.

Vili Bassanese izabran je za gradonačelnika Umaga na lokalnim izborima 2009. godine, kao kandidat Nezavisne liste, u drugom krugu neposrednih izbora, no građani se s pravom pitaju hoće li sada, kao SDP-ov gradonačelnik, biti manje nezavisan ili je motiv upravo jača potpora najjače stranke Kukuriku koalicije za gradske projekte.

'Ako netko ima dobar projekt ili ideju, nema razloga zašto ne bi bio podržan', veli predsjednica umaškog SDP-a i saborska zastupnica, dodajući da SDP u Umagu tradicionalno dobro kotira. Naime, na parlamentarnim izborima je preko 30 posto Umažana glasalo za Kukuriku koaliciju, a za malu sredinu kao što je Umag značajan pokazatelj naklonosti je i podatak da je 2007. za SDP glasalo 38 posto građana. 'Nadam se da ćemo ostvariti sinergiju na dobrobit grada i građana', istaknula je Vrbat povodom primanja novih članova SDP-a iz vrha gradske vlasti Umaga.