SLAVLJE U STOŽERU JOSIPA KREGARA

'Ulazak u drugi krug veliki je uspjeh'

17.05.2009 u 19:15

Bionic
Reading

Prema prvim izlaznim anketama Nove TV, Milan Bandić i Josip Kregar trebali bi se za četrnaest dana naći u drugom krugu u borbi za mjesto zagrebačkog gradonačelnika. Ako je vjerovati anketama, Bandić bi trebao osvojiti 48,50 posto glasova birača, dok Kregaru pripada 23,40 posto. Iz utrke po svoj prilici ispada HDZ-ovac Jasen Mesić koji, prema ovoj anketi, osvaja 12,90 posto

Iako je riječ o anketama, dakle čak ni o prvim neslužbenim rezultatima, u stožeru Josipa Kregara zavladalo je slavljeničko raspoloženje.

'Ono što je bilo cilj, to smo i ostvarili. Ulazimo u drugi krug i time smo ostvarili svoj prvi cilj. Međutim, ipak se treba suzdržati od slavlja i pričekati prve neslužbene rezultate. Što se nas tiče, ovo je veliki uspjeh i bez obzira kakv će konačni ishod biti jer smo u dva mjeseca ni iz čega uspjeli stići do druge pozicije u Zagrebu. Imali smo moćne stranačke mašinerije protiv nas. Bandić nije uspio u svom naumu i nije ostavrio svoj cilj, a to je pobjeda u prvom krugu.

Ne treba zaboraviti da je upregnuo sve snage i mobilizirao sve što je mogao', kazao je Kregar.

Isto istraživanje pokazalo je da bi nezavisna lista Kregar i Srića za Gradsku skupštinu trebala biti na diobi trećeg mjesta s HNS-om. Svaka bi od tih lista osvojila po pet mandata, dok bi većinu imao SDP (26 mandata), HDZ-u 12, a tri bi fotelje imala nezavisna lista Tatjane Holjevac.