NETOM PRIJE USELJENJA

Ukrali bojlere iz POS-ovih stanova

10.01.2012 u 11:51

Bionic
Reading

Dvadesetak protočnih bojlera odnijeli su noćas nepoznati provalnici iz POS-ovih stanova kod Varaždina, čije je useljenje, nakon višemjesečnog odgađanja, trebalo početi ovih dana

Kupci POS-ovih stanova u Hrašćici kod Varaždina uistinu nemaju sreće. Useljenje, koje je trebalo biti još prije godinu dana, morat će se opet odgoditi, ali ovaj put ne zbog kašnjenja radova ili sličnih razloga, već nesvakidašnje krađe. Naime, tijekom protekle noći nepoznate su osobe provalile u dvadesetak od ukupno šezdeset stanova u tom varaždinskom predgrađu.

'Provalnici su razbili vrata na stanovima te ukrali protočne bojlere čija je maloprodajna vrijednost oko sedam tisuća kuna. Dodaju li se tome i troškovi njihovog postavljanja, šteta iznosi između 150 i 200 tisuća kuna samo zbog krađe bojlera, a gdje su još troškovi popravka vrata', veli Vladimir Kukec, ravnatelj Javne ustanove Gradski stanovi, investitora i prodavatelja POS-ovih stanova u nizu na zapadnom ulazu u Varaždin.

Prodaja manjeg broja POS-ovih stanova u Hrašćici, čija je izgradnja počela 2009. godine, dogovorena je sa zainteresiranim obiteljima još u kolovozu 2010. godine. Otada neki otplaćuju stambene kredite, ali i dalje moraju živjeti kao podstanari jer se primopredaja pomiče zbog 'više sile' već godinu dana. Zbog toga svakog mjeseca izdvajaju i do osam tisuća kuna samo za ratu kredita za novi stan, najam stana u kojemu čekaju useljenje te prijevoz. Tako će morati živjeti još neko vrijeme jer će provale i krađe bojlera utjecati na planirano useljenje.

'Upravo smo jučer imali tehnički pregled stanova u Hrašćici i idući tjedan trebalo je početi useljenje prvih vlasnika stanova. Nažalost, provale će bitno utjecati na taj plan, jer će trebati ne samo nabaviti i postaviti nove bojlere, nego i popraviti ostalu štetu koju su napravili kradljivci', rekao nam je Kukec, napominjući da su upozoravali izvođača radova da treba osigurati gradilište do primopredaje, ali to ipak nije učinjeno.