MLADI LOPOVI

Ukrali 280.000 kuna pa se provodili

18.05.2010 u 11:18

Bionic
Reading

Riječki policijski službenici u suradnji sa zagrebačkim kolegama kriminalistički su istražili više osoba te ih kazneno prijavili nadležnom državnom odvjetništvu zbog kaznenog djela drske krađe na štetu 49-godišnje Riječanke

Utvrđena je osnovana sumnja da su sedmorica hrvatskih državljana, stari od 19 do 30 godine, drsku krađu počinila 4. veljače ove godine u Medovićevoj ulici u Rijeci. Radi se o počiniteljima koji imaju prijavljeno prebivalište na području Ličko-senjske, Zadarske i Zagrebačke županije, no povremeno borave na području Zagreba. Prema prethodnom dogovoru, dolazili su u Rijeku i u više navrata pratili kretanje oštećene Riječanke prilikom odlaska na posao u jednu riječku mjenjačnicu čija je ona vlasnica.

Na dan počinjenja kaznenog djela iz Zagreba su doputovali dvama osobnim vozilima. Jedno od vozila prethodne su noći ukrali na području Zagreba stavivši na njega ne pripadajuće registarske pločice riječkoga područja. Ovo je vozilo naknadno pronađeno.

Dolaskom ispred stana oštećene rasporedili su se sačekavši izlazak oštećene iz zgrade. Ugledavši je, prišli su joj s leđa te otrgnuli torbicu u kojoj se nalazilo oko 280.000 kuna. S ukradenom torbicom pobjegli su do stana svog 19-godišnjeg poznanika, gdje su nakon prebrojavanja novac podijelili te se razišli.

Novac su potrošili na provode i putovanja rodbini izvan granica Republike Hrvatske. Dvojica počinitelja trenutačno su nedostupna policiji.