dvadesetak ozlijeđenih

Ukrajina raketama napala Krim, gori brodogradilište u Sevastopolju

13.09.2023 u 05:56

Bionic
Reading

Brodogradilište u Sevastopolju na Krimu gori i dva su broda oštećena nakon što je Ukrajina rano u srijedu napala luku s deset raketa i tri brza čamca, objavilo je rusko ministarstvo obrane.

Protuzračna obrana oborila je sedam raketa, a patrolni brod uništio je sva tri čamca, dodalo je ministarstvo na društvenoj mreži Telegram.

"Kao rezultat udara neprijateljskih krstarećih raketa dva broda koja su bila na popravku su oštećena", kaže ministarstvo.

Mihail Razvožajev, proruski guverner Sevastopolja, najvećeg grada na Krimu i velike luke na Crnom moru, rekao je na Telegramu da su ozlijeđene najmanje 24 osobe.

Strateško brodogradilište na poluotoku koji je Rusija anektirala 2014. gradi i popravlja brodove i podmornice ruske crnomorske flote koja je izvela brojne napade na Ukrajinu dronovima i krstarećim raketama.

Razvožajev je objavio fotografiju na kojoj se vidi kako gori lučka infrastruktura. Ruski informativni kanali na Telegramu također su prikazali video snimke i fotografije buktinje uz more.

Službeni Kijev zasad se nije oglasio.

Ukrajina nikada ne preuzima odgovornost za napade u Rusiji ili na ukrajinskim teritorijima koje kontrolira Rusija. No, posljednjih mjeseci govori o tome da uništavanje ruske vojne infrastrukture pomaže protuofenzivi Kijeva.