koalicija europskih protuestablišmentskih stranaka

UKIP neće u Bannonov protueuropski pokret

21.09.2018 u 13:48

Bionic
Reading

Stranka nezavisnosti Ujedinjenog Kraljevstva (UKIP) ne planira se priključiti protueuropskoj kampanji koju vodi Steve Bannon, bivši strateg američkog predsjednika Donalda Trumpa, rekao je u petak čelnik UKIP-a Gerard Batten

Ta je stranka pod vodstvom bivšeg predsjednika Nigela Faragea bila jedan od najvećih zagovornika izlaska Velike Britanije iz EU-a. Novi čelnik Batten fokus je prebacio na protuislamsku retoriku, a dio stranke zamjera mu da se previše zbližio s ultradesničarima.

'Nikada nisam susreo Stevea Bannona. Što se mene tiče, on je zanimljiv čovjek zbog onoga što je učinio Americi', rekao je Batten u Birminghamu gdje se održava stranačka konvencija.

'Nisam baš siguran u to što predlaže diljem Europe, ali UKIP se u to me uklapa. UKIP je britanska stranka koja se bori za britanski narod', dodao je.

Bannon, krajnje desni bivši Trumpov savjetnik, sastavlja koaliciju europskih protuestablišmentskih stranaka. Njegova organizacija sa sjedištem u Bruxellesu zamišljena je kao labavi savez krajnje desnih populističkih čelnika za suradnju pred europske izbore iduće godine.

  • +3
Steve Bannon Izvor: Pixsell / Autor: Lefevre Sylvain/ABACA/PIXSELL