TKO GOD DOŠAO - DOBRODOŠAO

Ukinuta sva ograničenja za ulazak u Hrvatsku, vraćamo se u vrijeme prije pandemije koronavirusa

02.05.2022 u 11:38

Bionic
Reading

Pravila za ulazak u Hrvatsku od danas su ista kao i prije pandemije koronavirusa, objavio je MUP

'Važenje Odluke o privremenom ograničavanju prelaska preko graničnih prijelaza Republike Hrvatske koja je bila važeća do 30. travnja 2022. godine nije produženo.

Stoga je ulazak u RH dozvoljen uz uvažavanje uvjeta ulaska koji su bili važeći prije epidemije Covid-19 odnosno uz uvjete propisane Zakonikom o schengenskim granicama, Zakonom o strancima i dr. (bez udovoljavanja epidemiološkim uvjetima)', obrazložili su iz MUP-a za tportal.

Ovim potezom je nakon dvije godine strancima koji ulaze u hrvatsku omogućen ulazak pod uvjetima koji su bili na snazi prije pandemije koronavirusa.

Odluka o privremenom ograničavanju prelaska preko granica RH vrijedila je do 30. travnja.

Posljednja odluka o privremenom ograničavanju prelaska preko graničnih prijelaza bila je na snazi od 9. travnja. Prema njoj putnicima iz EU za ulazak u Hrvatsku više nije bilo potrebna covid potvrda, dok su državljani trećih zemalja morali ispunjavati epidemiološke uvjete, odnosno posjedovati covid.

Ograničenje prelaska preko graničnih prijelaza nije se odnosilo i na raseljene osobe iz Ukrajine koje su ulazile u Hrvatsku.