velika akcija

Uhićena državna tajnica i bivša kninska gradonačelnica Josipa Rimac

29.05.2020 u 10:19

Bionic
Reading

Josipa Rimac, državna tajnica Ministarstva uprave i bivša kninska gradonačelnica, uhićena je danas u sklopu veće akcije tijela progona u Hrvatskim šumama

U pitanju je gradnja vjetroelektrana kod Knina koja se planirala u doba kada je Rimac bila na čelu Knina, neslužbeno doznaje Dalmatinski portal.

Odvjetnik Željko Gulišija potvrdio nam je da je Rimac uhićena.

'Josipa Rimac trenutno je u prostorijama PNUSKOK-a u Zagrebu, oduzet joj je telefon, te se čeka njeno formalno privođenje' rekao je Gulišija za tportal i dodao da je kontaktiran posredno, preko PNUSKOK-a.

'Onu su nas spojili, s obzirom da sam ranije zastupao gospođu Rimac, te upitali kada mogu doći u Zagreb. Čekam daljnje službene obavijesti i zasad ne znam nikakve detalje', kazao nam je Gulišija.

Obranu Josipe Rimac preuzet će ili on, ili sin Vinko Gulišija, također odvjetnik.

Supriug bivše gradonačelnice Knina, Danijel Rimac je za RTL.hr rekao:

'Jutros nam je u stanu, ovdje u Kninu, bila policija. Napravili su pretragu, napisali zapisnik i otišli. Ništa nisu uzeli. Ne znam o čemu se radi jer sam ja Kninu, a ona je Zagrebu. Znam samo da su je odveli u PNUSKOK, ali ne znam zašto+, kazao je Rimac.

Marko Jelić, aktualni gradonačelnik Knina za RTL je rekao da njega ili bilo koga drugoga u vezi s takvom istragom nije kontaktirao.

"Nemam nikakve posebne spoznaje o tome. Nikoga u gradskoj upravi nije policija ili DORH u vezi s vjetroelektranama kontaktirala", kazao je Jelić.

Zbog gospodarskih malverzacija jutros je uhićen predsjednik Uprave Hrvatskih šuma Krunoslav Jakupčić.

MUP: Uhićenja su u tijeku

Od petka rano ujutro u tijeku su uhićenja državnih dužnosnika i gospodarstvenika zbog sumnje u počinjenje kaznenih djela protiv službene dužnosti i gospodarskog kriminaliteta s obilježjima korupcije, potvrdilo je Hini Ministarstvo unutarnjih poslova.

Policijski nacionalni ured za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta (PNUSKOK) započeo je u petak rano ujutro na području Zagreba, Splita, Knina i Gračaca s realizacijom višemjesečnog kriminalističkog istraživanja, priopćila je glasnogovornica MUP-a Marina Mandić.

U MUP-u preciziraju da su u tijeku uhićenja više fizičkih osoba, državnih dužnosnika i gospodarstvenika zbog sumnje u počinjenje djela protiv službene dužnosti i gospodarskog kriminaliteta s obilježjima korupcije.