LICE S TJERALICE

Uhićen Vinko Martinović Štela

15.03.2012 u 21:46

Bionic
Reading

Vinko Martinović Štela uhićen je na graničnom prijelazu Mali Prolog između Metkovića i Vrgorca.Štela je s osobnom iskaznicom BiH pokušao napustiti Hrvatsku nakon čega je uhićen

Podsjetimo, Martinović je haški osuđenik koji je nakon odslužene dvije trećine 18-godišnje zatvorske kazne u siječnju pušten iz talijanskog zatvora. Međutim, protiv njega je na snazi međunarodna tjeralica raspisana po nalogu zagrebačkoga Županijskog suda, na kojem je još od 1998. optužen za ubojstvo žene u Mostaru, javio je HRT

Martinović je te godine za ubojstvo Jasmine Đukić bio nepravomoćno osuđen na osam godina zatvora, a suoptuženi Dragan Raspudić zvani Guja na sedam godina. Uoči čitanja presude, Martinović je rekao da je u optužnici jedino istinito njegovo ime i prezime.

'Nema dokaza da smo krivi, a sama pomisao na gnjusan zločin za koji nas teretite za mene je smrtni grijeh', rekao je Štela tada i dodao da su mu sve smjestili kriminalci kako bi prikrili svoja nedjela.

Vrhovni sud pet je dana prije Martinovićeva izručenja Haškom sudu u kolovozu 1999. ukinuo presudu i slučaj vratio na ponovno suđenje.

U međuvremenu je Raspudić za ubojstvo Jasmine Đukić pravomoćno osuđen na desetogodišnju zatvorsku kaznu, koju je odslužio.