NASTAVAK USKOKOVE AKCIJE

Uhićen Nenad Pralija zbog 'poštenog suđenja' Splitu

04.01.2012 u 09:53

Bionic
Reading

Bivši sportski direktor RNK Splita i legenda splitskog Hajduka uhićen je zbog navodnog pružanja mita sucima zbog tzv. poštenog suđenja. Nenad Pralija trenutno razgovara s istražiteljima, a cijelu akciju ponovno je koordinirao Uskok

Nenad Pralija, dojučerašnji sportski direktor RNK Splita, uhićen je zbog navodnog davanja mita sucima, piše riječki Novi list i dodaje da ga je vrlo vjerojatno otkucao Neven Šprajcer, jedan od bivših čelnika NK Karlovca i glavni tajnik Udruge prvoligaša koji je također već neko vrijeme u rukama Uskoka i Državnog odvjetništva.

Praliju se tereti da je proteklih godina plaćao sucima za tzv. pošteno suđenje, u vrijeme kad je RNK Split naglo napredovao do elitne domaće lige, čak i Europe. Sasvim je jasno da je uhićenje Nenada Pralije samo nastavak Uskokove akcije koja je krenula uhićenjem Željka Širića i Stjepana Djedovića, čelnika sudačke organizacije koji su navodno bili alfe i omege nečasnih radnji klubova i sudaca.

Pralija će idućih 24 sata provesti u istražnom zatvoru, pa u tom vremenu ne treba očekivati senzacionalne izjave čelnika Uskoka i Državnog odvjetništva. No nakon tog roka svakako su moguća nova uhićenja ili barem konkretne informacije što se Praliji točno stavlja na dušu i po čijem je nalogu plaćao suce.