ubojstvo u skoplju

Hrvatski rukometaš Denis Tot žrtva je makedonskog narkodilera za kojim policija još traga

12.04.2022 u 10:06

Bionic
Reading

Hrvatski rukometaš Denis Tot žrtva je makedonskog narkodilera, piše u utorak Večernji list, navodeći da je, kako pokazuju i videosnimke s kamere kluba glavni osumnjičenik zadao Totu dva udarca u lice, od kojih je on pao na tlo i ostao nepomično ležati

Tot, 27-godišnji rukometaš koji je preminuo od ozljeda glave uslijed premlaćivanja ispred diskoteke u glavnom skopskom parku, bit će danas pokopan u svom rodnom Đakovu. Od preminulog rukometaša o kojemu svi njegovi kolege rukometaši, ali i mještani Đakova, imaju samo riječi hvale, oprostit će se danas obitelj, prijatelji i svi koji su ostali šokirani viješću o tragediji u Skoplju.

Šok je dodatno izazvala činjenica da je iz bolnice prvo objavljeno da je Denis Tot umro od zastoja srca i tek je obdukcijom utvrđeno da je imao ozljede glave od kojih je preminuo.

Sve je potaknulo brojne špekulacije o navodnoj povezanosti liječnika i napadača, pa čak i političkim tenzijama između vlasti i oporbe.

"Možda makedonski ministar nešto krije. Čak se piše da makedonska vlast zbog nečega prikriva cijeli događaj i da je zato najprije stigla informacija da je hrvatski rukometaš umro od srčanog udara, pa je to objavio i njegov brat. Zašto bi nešto prikrivali i jesu li povezani s napadačima, to ne znam, ali ova čudna situacija oko uzroka smrti stvarno pobuđuje sumnju", rekao je jedan makedonski novinar želeći ostati anoniman.

Već je sada jasno da tužiteljstvo ima jake dokaze protiv počinitelja od kojih su dvoje, mladić i djevojka, uhićeni i sprovedeni u zatvor na 30 dana. Počinitelj koji je navodno prvi udario Denisa Tota, a u Skoplju su nam rekli da je premlaćen bokserom pa čak i daskama i palicama, još je u bijegu. Ime mu je Angelo Georgievski, a makedonski mediji pišu da se bavio dilanjem droge i to navodno one za silovanje.

Makedonski 24info javlja da je Angelo Georgievski, glavni osumnjičeni za premlaćivanje Tota, u Sloveniji bio i osuđen za trgovinu drogom. On je 2016. u Mariboru automobilom udario u pet parkiranih vozila i pobjegao, no policija ga je uhvatila. Ispostavilo se da je Georgievski bio član skupine koja se bavila dilanjem droge. Slovenska je policija u listopadu 2016. otkrila i laboratorij za proizvodnju sintetičkih droga, među ostalim i droge za silovanje.

Makedonska policija još uvijek traga za Georgievskim koji je po svemu sudeći prvi udario našeg rukometaša, iako ovaj nije pružao nikakav otpor. Moguće je da je napadač napustio Sjevernu Makedoniju, piše novinar Večernjeg lista Frane Šarić.