sumnjive okolnosti

Tragedija hrvatskog rukometaša postala tema makedonskih političkih obračuna: 'MUP je pustio ubojicu da pobjegne, a ministar skriva istinu o ubojstvu'

12.04.2022 u 11:47

Bionic
Reading

Denis Tot, 27-godišnji rukometaš koji je preminuo od ozljeda glave uslijed premlaćivanja ispred diskoteke u glavnom parku u Skoplju, bit će danas pokopan u svom rodnom Đakovu

Od prvog dana u javnosti se smjenjuju suprotne informacije, pa se tako prvo pisalo da je Tot pretučen, zatim su to demantirali iz bolnice, da bi na kraju ipak ispalo da je to istina, a u ponedjeljak se pojavila i snimka napada na njega, u kojoj se jasno vidi da je u premlaćivanju - koje je kasnije rezultiralo smrću - sudjelovalo više osoba. U utorak se o slučaju oglasio i parlamentarni zastupnik najjače opozicijske stranke VMRO-DPMNE te proziva ministra unutarnjih poslova Olivera Spasovskog.

'Naše informacije pokazuju da postoji najmanje desetak svjedoka ubojstva', rekao je Mile Lefkov, zastupnik VMRO-DPMNE-a u parlamentu Sjeverne Makedonije za Jutarnji list. Lefkov je dodao da je prema njihovim saznanjima u neposrednoj blizini bila policija te nije prijavila ubojstvo, već prirodnu smrt mladića.

'Stoga je odgovornost MUP-a i Spasovskog tim veća jer su njegove ekipe bile izravno prisutne na terenu. Umjesto da spriječi ili barem odmah rasvijetli slučaj, MUP je pustio ubojicu da pobjegne. Spasovski skriva istinu o ubojstvu, a ako do kraja dana ne izađe i ne kaže istinu, jasno je da se skriva. Zahtijevamo odgovore i odgovornost', poručio je Lefkov.

Skopsko tužiteljstvo oglasilo se ističući kako zasad nema indicija da je netko prikrivao ubojstvo Denisa Tota.

Izvor: Društvene mreže / Autor: Telma