STRAVA U SPLITU

Uhićen brutalni napadač na konzulicu Nizozemske!

Bionic
Reading

U uredskim prostorijama Koteksovog nebodera u Splitu, u Ulici kralja Zvonimira br. 14 oko 11,55 oštrim predmetom ubodena je počasna konzulica Kraljevine Nizozemske Silvana Kondić

Nju je nožem ubo muškarac koji ima 48 godina i i koji je uhićen u 13.45. Na spomenutoj adresi se nalazi konzulat Kraljevine Nizozemske u RH, a još se uvijek ne zna što je bio motiv ovog suludog čina. Napad se dogodio na 12. katu, u prostorijama konzulata.

Policija obavlja očevid. Kondić je prebačena na Hitni prijem KBC-a Split, a neslužbeno se doznaje da nije životno ugrožena.Kako je ispričala zaposlenica susjednog knjigovodstvenog servisa na 12. katu nebodera, u jednom trenutku začula je viku na hodniku. 'Izišla sam iz prostora i vidjela gospođu čija je glava bila oblivena krvlju, kao i muškarca s kapom koji je bježao', kazala je za Slobodnu Dalmaciju.

Navodno napadač ima dvojno državljanstvo, nizozemsko i hrvatsko. Koristio je nož manjih dimenzija i s manjom oštricom. Napadač je u 13,45 uhićen na Pujankama, a policija je od početka potrage imala nož kojeg je napadač odbacio.