pokušaj ubojstva

Uhićen 56-godišnjak: Nakon svađe i tučnjave na polju u Čegljima nožem napao muškarca, pa se dao u bijeg

06.06.2021 u 15:06

Bionic
Reading

Zagrebačka policija je nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja uhitila 56-godišnjaka, osumnjičenog da je u petak oko 16 sati u mjestu Čeglje nakon svađe i tučnjave pokušao ubiti 52-godišnjaka, nakon čega je pobjegao, priopćeno je u nedjelju iz policije.

Kriminalističko istraživanje nad 56-godišnjakom provedeno je zbog sumnje da je počinio kazneno djelo ubojstva u pokušaju, navela je Policijska uprava zagrebačka (PUZ) na službenim internetskim stranicama.

Osumnjičeni 56-godišnjek se u petak, 4. lipnja, oko 16.10 sati u mjestu Čeglje, u polju, verbalno sukobio s 52-godišnjakom, nakon čega ga je fizički napao, udarivši ga šakom u glavu.

Nakon toga 56-godišnji napadač je izvukao nož kojim je ponovno fizički nasrnuo na 52-godišnjaka 'u namjeri da ga usmrti, zamahnuo je prema njegovoj glavi te mu zadao posjekotinu na lijevoj strani glave', navodi policija.

Uzmičući 52-godišnjak je pao na tlo, no, dodaje se iz PUZ-a, 'niti tada osumnjičeni nije odustao od namjere da ga usmrti pa je ponovo nožem nasrnuo na njega i zadao mu ubodnu ranu u lijevu potkoljenicu'.

Daljnji napad spriječili su 39-godišnjak i 48-godišnja članica obitelji napadnutog 52-godišnjaka, kojoj je osumnjičeni 56-godišnjak prilikom sprječavanja njegovog napada zadao reznu ranu ruke i nadlaktice. Nakon toga je otišao s mjesta napada.

Liječnička pomoć 52-godišnjaku i 48-godišnjakinji pružena je u Općoj bolnici Karlovac gdje je utvrđeno da su lakše ozlijeđeni.

Osumnjičeni je uhićen, a nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja doveden je pritvorskom nadzorniku dok je kaznena prijava dostavljena nadležnom državnom odvjetništvu.