IMA IH PREKO TISUĆU

UHBDR91 predlaže okupljanje branitelja u jednu udrugu

08.06.2013 u 19:02

Bionic
Reading

Udruga hrvatskih branitelja Domovinskog rata 91.(UHBDR91) iznijela je danas prijedlog i inicijativu hrvatski braniteljima da se na razini države krene u ujedinjavanje udruga proisteklih iz Domovinskoga rata, odnosno da postoji samo jedna sastavljena od svih udruga ili barem većine.

Koprivnička Udruga hrvatskih branitelja Domovinskog rata 91.(UHBDR 91.), čiji je počasni predsjednik Mile Dedaković-Jastreb legendarni zapovjednik obrane Vukovara, naglašava u priopćenju, da u Hrvatskoj navodno djeluje čak oko tisuću udruga proizašlih iz Domovinskoga rata. Upozoravaju da je tako veliki broj udruga doveo do toga da "svatko vuče na svoju stranu", razjedinjenosti branitelja te da se nedovoljno čuje i uvažava njihov glas.

Drže da to najbolje iskorištavaju političari, od kojih većina uopće nije sudjelovala u ratu, pa im itekako odgovaraju povremena "prepucavanja" među braniteljima. Političari su iznimno dobro savladali "zavadi, pa vladaj", tako da na toj uzrečici "drže" sve braniteljske udruge na margini i rade što hoće, smatraju u udruzi i ističu da bi ujedinjenjem udruga i tome trebao doći kraj. Ujedinjenje udruga ne znači da bi prestalo djelovanje tih brojnih organizacija, već bi i dalje djelovale "pod jednom kapom" navodi se u priopćenju.

Predlažemo, navodi se u priopćenju, da se udruge iz Domovinskoga rata okupe oko novoosnovane udruge koja bi nosila ime vojskovođe i pobjednika hrvatskog Domovinskoga rata dr. Franje Tuđmana. S tom idejom, napominju, u načelu se slaže i obitelj Tuđman, ali pod uvjetom da je prihvati većina udruga koje danas djeluju diljem Hrvatske.

"Ne budimo razjedinjeni, okupimo se oko Udruge branitelja dr. Franjo Tuđman", poručuje u priopćenju koje je potpisao predsjednik Udruge hrvatskih branitelja Domovinskog rata 91. Mladen Pavković.