vatrogasni na terenu

Ugašen požar kod Pakova Sela dok je i dalje aktivan na području Promine

21.08.2021 u 10:18

Bionic
Reading

I dalje je aktivan požar koji je u četvrtak planuo na području Suknovca pod Prominom, a očekuje se da će biti lokaliziran tijekom dana, rekao je u subotu zapovjednik Vatrogasne zajednice Šibensko-kninske županije Darko Dukić.

Situacija je sada dosta dobra. Više nema otvorenog plamena, ali iz predostrožnosti na požarištu će se dežurati i tijekom dana. Noć je protekla mirno, bez aktivacije vatre. Opožarena površina prema trenutnoj procjeni iznosi oko 380 hektara makije i šume, ali taj podatak vjerojatno će se još mijenjati, izjavio je Dukić jutros za ŠibenikIN.

"Spriječili smo da vatra zahvati borovu šumu, gorjelo je uglavnom nisko raslinje te hrastova i grabova šuma. Očekujemo da će požar biti lokaliziran tijekom današnjeg dana", dodao je.

Požar su protekla dva dana, uz brojne zemaljske snage, gasili i kanaderi te air tractori.

HVZ: Ugašen požar na području Pakovog Sela

Požar na području Pakovog Sela, u Šibensko-kninskoj županiji ugašen je jutros oko 5,50 sati, a vatrom je bilo zahvaćeno oko 87 hektara niskog raslinja i makija, priopćeno je u subotu iz Hrvatske vatrogasne zajednice (HVZ).

Požar je dojavljen u Županijski vatrogasni operativni centar (ŽVOC) Šibenik jučer oko 13,10 sati. U gašenju su sudjelovali vatrogasaci JVP Drniš i DVD-a Drniš, Zablaće, Promina. Unešić, Brodarica-Krapanj i Bilice te dva protupožarna zrakoplova Canadair CL-415 i jedan Air Tractor. Požar je lokaliziran sinoć oko 18,30 sati, a tijekom noći na dežurstvu su bili pripadnici JVP Drniš. Požar je ugašen jutros oko 5,50 sati

Saniraju se rubni dijelovi požarišta kod Starog Grada na Hvaru

Pod kontrolom vatrogasaca je požar otvorenoga prostora na otoku Hvaru na lokaciji Stari Grad (Rudina), za koji je ŽVOC Split zaprimio dojavu 18. kolovoza u 23,10 sati. Saniraju se rubni dijelovi požarišta. Požarom je zahvaćeno nisko raslinje i borova šuma na površini od 80 hektara. Tijekom noći na požarištu su ostale vatrogasne snage s otoka Hvara.