NOVI MINISTAR, NOVI PLAN?

Udarac Ostojiću: Vlada iz procedure povukla Masterplan bolnica

15.07.2014 u 21:39

Bionic
Reading

Vlada je iz saborske procedure povukla prijedlog nacionalnog plana razvoja bolnica. Ministarstvo zdravlja dopisom je potvrdilo da je dokument privremeno povučen kako bi ga se razdvojilo na dva dijela, javlja HTV

Zadnje što je poslano u Sabor za mandata ministra zdravlja Rajka Ostojića bio je prijedlog nacionalnog plana razvoja bolnica (masterplan). Vlada ga je prihvatila i poslan je u saborsku proceduru početkom lipnja, međutim, sinoć je Vlada obavijestila Sabor da povlači prijedlog iz saborske procedure, javlja HTV.

Ministar zdravlja Siniša Varga dopisom potvrđuje da je dokument privremeno povučen kako bi ga se razdvojilo na dva dijela – na strategiju reforme bolničkog sustava koja će se u Saboru donijeti najesen te operativni dio koji utvrđuje brojevne parametre sustava. Također, dodaju da će taj dio biti u ovlasti ministra zdravlja te time fleksibilniji u primjeni i podložan promjenama, kako u organizacijskom tako i u epidemiološkom smislu.

Podsjetimo da je tim ministra Varge navodno izračunao da će nacionalni plan umjesto uštede od 400 milijuna kuna značiti novi dodatni trošak od čak dvije milijarde kuna.

Pitanje koje se samo nameće je zbog čega smo onda francuskim konzultantima za taj plan platili 200 tisuća eura?