ESKALACIJA SUKOBA

Učestali fizički napadi na vozače Taxi Cammea

27.05.2011 u 14:59

Bionic
Reading

Kako su danas priopćili iz Taxi Cammea, otkad je ta tvrtka počela s radom 22. travnja, svakih nekoliko dana trpe psihičke i fizičke napade te doživljavaju neugodne incidente s pojedinim taksi vozačima iz Udruženja taksista

Zbog toga u Taxi Cammeu poručuju javnosti da se incidenti događaju u kasnim večernjim satima kada po nekoliko vozila taksista zablokira put vozilu Taxi Cammea te onda slijedi verbalno vrijeđanje, uništavanje vozila

te napadi na vozače Taxi Cammea.

Kako vrijeme odmiče od otvaranja, tako ovi incidenti bivaju sve nasilniji te su do sada dva vozača Taxi Cammea zatražila hitnu medicinsku pomoć zbog nanesenih ozljeda. Ovakvi događaji najčešće se događaju na frekventnim javnim mjestima poput današnjeg incidenta na željezničkom kolodvoru, KBC Rebro ili ŠRC Jarun. Na pojedine incidente već je reagirala policija te napravila zapisnike, kažu u Cammeu.

Incidenti se ne smiruju, stoji u priopćenju, već suprotno – pojačavaju se. Zbog toga u Taxi Cammeu pozivaju Udruženje taksista da svoje kolege dovedu u red i podsjete na Statut udruženja te primjereno kazne sudionike.
Ovakvo ponašanje, i unatoč reakcijama, postalo je nepodnošljivo i neprihvatljivo, kažu u Taxi Cammeu te vodi k eskalaciji sukoba. Jasno je da, poručuju u Taxi Cammeu, kako vrijeme prolazi, za te taksiste je sve manje posla, a financijski izdaci su sve veći, ali to nije razlog za napade na konkurenciju, već preispitivanje vlastita poslovanja.

Taxi Cammeo javno proziva gospodina Šnidarića, predsjednika Udruženja taksista, da odstupi s funkcije ako ne može srediti odnose unutar Udruženja. U Taxi Cammeu tvrde da se Šnidarić već nalazi u sukobu interesa zbog rada u Komisiji te traže da se taksistima koji su prouzročili incidente (čija su imena poznata policiji) oduzme licencija za obavljanje autotaksi prijevoza.

Taxi Cammeo i dalje svojim zaposlenicima tumači i napominje kako ne smiju ulaziti ni u kakav sukob s napadačima, ali se pitaju dokle će mjerodavni šutjeti o svemu ovome? Smatraju kako bi i same odgovorne osobe iz gradskog poglavarstva trebale učiniti nešto, jer ovakav način rada postaje nepodnošljiv, a djelatnici Taxi Cammeo boje se za vlastiti život.

Taxi Cammeo došao je u Zagreb raditi, stoji u priopćenju, ali ovakvu podršku od mjerodavnih koja se zove šutnja, nije očekivao. I dalje pozivaju na rad i profesionalnu konkurentnost, ali isto tako navode da su započeli s prijavama incidenata svih vrsta.

Jedan od zabilježenih napada na vozače Taxi Cammea