DRAMA U DUBRAVI

Učenik prijetio bombom u zagrebačkoj školi

01.06.2009 u 19:24

Bionic
Reading

Učenik drugog C razreda Centra za odgoj, obrazovanje i osposobljavanje djece i mladeži Dubrava iz školskog je ormarića izvadio ručnu bombu te prijetio da će je aktivirati i pobiti sve prisutne

U trenutku događaja na hodniku je bilo više desetaka njegovih školskih kolega te ravnateljica. Na mjesto događaja ubrzo je stigla policija. Nakon gotovo sat vremena pregovaranja, uspjeli su ga nagovoriti na predaju, piše Jutarnji list.

Polaznici škole čekaju da se završi kriza

Prijeteći bombom, učenik je mobitelom nazvao jednog od svojih kolega te ga zamolio da mu u školski hodnik, gdje se nalazi, donese četiri boce piva. Kako doznaje Jutarnji, bombu je vjerojatno dobio od prijatelja.

Prema izjavama svjedoka, prije incidenta jedan je od učenika prijavio ravnateljici kako njegov kolega u školskom ormariću drži bombu. Ravnateljica je krenula prema ormariću, no učenik drugog C razreda, smjer upravni referent, uspio ju je prestići.

'Bio je na hodniku i u jednom trenutku izvadio bombu te počeo vikati kako će je aktivirati. Razbježali smo se po hodinicima i uskoro je došla policija. Sve se događalo ispred učionice kemije', izjavio je jedan od učenika koji se tamo zatekao.

Prema riječima njegovih prijatelja, incidentni se učenik inače ponašao potpuno normalno, ali zbog problema sa živcima odlazi na terapiju. Ove je godine, navodno, imao problema u školi, a učenici tvrde da je zbog više negativnih ocjena trebao ponavljati razred.

Policija je dojavu zaprimila nešto prije 17 sati popodne, a učenik se predao sat vremena kasnije. Glasnogovornica zagrebačke policije Aleksandra Ljuba izjavila je da je mladić zadržan u policiji u Dubravi gdje se provode službeni izvidi.