otpuštena nakon incidenta

Učenici u Strožancu bojkotiraju nastavu zbog otkaza učiteljici

31.05.2023 u 12:21

Bionic
Reading

Učenici 5e razreda Osnovne škole u Strožancu, mjestu istočno od Splita, u srijedu bojkotiraju nastavu izražavajući nezadovoljstvo otkazom ugovora o radu razrednici tog odjeljenja Zrinki Perković Dodig

Od 25 učenika 5e razreda nitko danas nije došao na nastavu. "Takvim postupkom dajemo podršku učiteljici Zrinki Perković Dodig, kojoj su Školski odbor i ravnateljica škole otkazali ugovor o radu, a mi kao roditelji nismo dobili nikakvo obrazloženje za to", rekli su roditelji koji su zamolili da ostanu anonimni.

Za danas u 17 sati sazvana je sjednica Vijeća roditelja na kojoj će jedna od točaka dnevnog reda biti "eskalacija neugodnih događaj vezanih za vršnjačko nasilje u školi". Nezadovoljni roditelji kažu da će njihovi daljini postupci ovisiti o ishodu te sjednice.

Roditelji su se uzbunili nakon incidenta koji se dogodio prošlog četvrtka, kada je učenik petog razreda željeznom šipkom zaprijetio učitelju i učenicima rekavši da je on "novi Kosta K". Taj je učenik i 9. ožujka ove godine izazvao izgred oborivši na tlo kolegu iz razreda pokušavajući ga ugušiti laktom, što je izazvalo šok među roditeljima.

No, o tom incidentu je progovorila samo učiteljica Zrinka Perković Dodig, kažu roditelji koju su ustali u obranu učiteljice, jer je jedina upozoravala na vršnjačko o nasilje koje se nastoji zataškati. Ravnateljica škole Žana Prižmić odbacila je primjedbe roditelja ustvrdivši da je Perković Dodig dobila otkaz zbog brojnih propusta u radu.