VRHOVNI SUD UVAŽIO ŽALBU

Ubojica taksista pušten na slobodu!

Bionic
Reading

Elvis Šopić, koji je krajem siječnja 2008. sačmaricom na cesti u Korlatu ubio zadarskog taksista Igora Čustića, pušten je na slobodu. Rezultat je to odluke Vrhovnog suda, koji je uvažio žalbu njegovih branitelja u kojoj su se žalili na produljenje pritvora od devet mjeseci

Vrhovni sud primijetio je da je maksimalno zadržavanje u pritvoru tri godine i u tom je razdoblju morala donesena pravomoćna sudska presuda.

Međutim, sam Vrhovni sud još nije potvrdio pravomoćnost presude Županijskog suda u Zadru koji je Šopiću odredio 15 godina zatvora.

Šopić je tada, u ponovljenom postupku, dobio 15 godina zatvora manje nego u prvom pokušaju suđenja kada je nepravomoćno bio osuđen na 30 godina. Tu je prvu presudu Vrhovni sud ukinuo i naložio novo suđenje.

Prema najnovijoj odluci Vrhovnog suda, Šopić će pravomoćnost presude čekati na slobodi, što je, naravno, izazvalo žestoke reakcije oca ubijenog taksista Pilipa Čustića, koji je Večernjem potvrdio da je ubojicu, kada je čuo za vijest o puštanju, čak išao potražiti na autobusni kolodvor.

'Sramim se što živim u ovakvoj državi gdje nema ni prava ni pravde. Razočaran sam i tužan, ne znam kako bih to opisao. Smatram da je ovo sve namještaljka i da se ovaj proces odugovlačio samo da bi istekao taj rok od tri godine i da bi ga pustili van. Smatram da će on možda sad pobjeći preko granice. A što će biti ako opet nekoga ubije?' rekao je Pilip Čustić za Večernji.