REZAO ŽILE U ZATVORU

Ubojica Pezelj dva puta fingirao samoubojstvo

Bionic
Reading

Luka Pezelj, ubojica Kristine Šušnjare, dva puta je fingirao samoubojstvo u zatvoru na splitskim Bilicama. Njegov kolega iz ćelije tvrdi da se Pezelj uopće ne kaje zbog zločina

'Priču da je sanjao Kristinu i da mu je ona rekla da se ubije smislio je kako bi privukao pozornost javnosti i izazvao sažaljenje jer ga, kao, eto, progoni savjest za počinjeni brutalni zločin. On se ne kaje za počinjeno brutalno zlodjelo niti mu je iskreno žao što je prekinuo jedan mladi život i nanio neizrecivu bol svima koji su Kristinu voljeli', ispričao je za Slobodnu Dalmaciju muškarac koji je neko vrijeme s Pezeljem dijelio zatvorsku ćeliju.

Pezelj se, kako je to službeno evidentirano, u zatvoru na Bilicama dva puta pokušao ubiti.
Prvi put se porezao staklom razbijenog ogledala. Porezao se po zapešću i vratu. Drugi put se raskrvario također po vratu, vjerojatno nekim malim vijkom za drvo koji je iskopao u ćeliji.

'Cimer' Luke Pezelja u međuvremenu je izašao iz zatvora, no svoj identitet nije želio otkriti u strahu od ubojice Kristine Šušnjare.
'Kad sam došao na Bilice, smješten sam u ćeliju s Pezeljem. Odmah me je pitao tko sam i odakle dolazim te zbog čega sam u zatvoru. Trećega dana prvi je put progovorio o sebi. Pritom je naglašavao preveliku kaznu. Vjerujem da sam stekao njegovo povjerenje, pa mi je u više navrata govorio o sebi.
Uglavnom je žalio sebe. Otvoreno mi je rekao da se pomirio s dugotrajnim zatvorom i jedini mu je cilj da mu zatvorski dani budu što lakši', rekao je bivši zatvorenik.