BLACKLIST NA CRNOJ LISTI IGRAČA

Ubisoft za svoje greške krivi – igrače

01.10.2012 u 14:25

Bionic
Reading

Splinter Cell: Blacklist i dalje nailazi na iznimno negativan publicitet, a Ubisoft tvrdi da su za sve krivi igrači koji su 'neinformirani' i 'nepromišljeni'

Ubisoft sa svakim novim trailerom za nadolazeći 'Blacklist' sve više navlači bijes dugogodišnjih obožavatelja franšize. Tako je i s posljednjim koji je naslovljen 'The Fifth Freedom' koji Sama Fishera još jednom pokazuje kao Ramba koji stvari umjesto šuljanjem i izbjegavanjem neprijatelja rješava brutalnim ubojstvima i eksplozijama;

 

 

Da stvar bude gadnija, David Footman, direktor Blacklista, izjavio je da su za sve krivi – igrači. Prema njemu, oni reagiraju 'nepromišljeno' i 'neinformirano', jer Blacklist uopće nije onakav kakvim ga se prikazuje. 'Ljudi samo vide eksplozije!' – zaključio je i napomenuo da će Ubisoft u što kraćem roku pokušati izdati demo verziju igre kako bi razuvjerili razočarane mase.

 

Ovaj istup Footmana ne samo da je naozbiljan, već je i u potpunosti bahat. Naime, igrači igru u ovoj fazi razvoja percipiraju tek preko trailera koje izdaje Ubisoft. Dakle, Ubisoft je taj koji Sama Fishera želi prikazati kao koljača iznimnih akrobatskih sposobnosti, a igrači ga tako i vide. Kraj priče.

 

Kao što smo već i pisali, ovo nije samo slučaj s Blacklistom već i s Assassin's Creedom koji se potpuno udaljio od svojih stealth korjena i prerastao u brutalnu akcijsku avanturu.