ZLOČIN KOD KRIŽEVACA

Ubio prijatelja, a dvije curice lišio oca

29.11.2013 u 07:57

Bionic
Reading

Koprivničko-križevačka policija osumnjičila je 23-godišnjeg Velimira Vitanovića za ubojstvo 34-godišnjeg muškarca u Križevcima, te ga je uz kaznenu prijavu predala pritvorskom nadzorniku.

Istragom je utvrđeno da je osumnjičeni 23-godišnjak u srijedu, 27. studenoga, oko 20 sati u Čabrajima, na području Križevca, nakon verbalnog i fizičkog sukoba zbog nerazriješenih međusobnih odnosa, tijekom vožnje u automobilu usmrtio D.K. (1979.) iz Osijeka Vojakovačkog, priopćeno je sinoć iz Policijske uprave koprivničko-križevačke.

Tridesetčetverogodišnjem D.K. je džepnim nožem nanio jednu ubodnu ranu u prsa i ostavio ga u automobilu. Od zadobivenih ozljeda D.K. je preminuo za vrijeme vožnje u vozilu Hitne medicinske pomoći.

Osumnjičeni je, pak, u fizičkom sukobu s D.K. lakše ozlijeđen. Izvršenim alkotestiranjem utvrđeno je da osumnjičeni mladić nije bio pod utjecajem alkohola, navodi policija. Susjedi su medijima ispričali kako su dvojica muškaraca bili dobri prijatelji te da je navodno motiv ubojstva ljubomora. Ubijeni je bio vrijedan građevinski radnik, a dvije curice su ostale bez oca.

Protiv 23-godišnjaka je podnesena kaznena prijava zbog ubojstva na Županijskom državnom odvjetništvu u Varaždinu te je predan pritvorskom nadzorniku.