ŠOK U PLITVICAMA

Ubila susjedu pa iscenirala napad na sebe

27.01.2010 u 19:03

Bionic
Reading

Četrdesetjednogodišnja žena osumnjičena je da je 14. siječnja u naselju Rudanovcu na Plitvičkim jezerima iz koristoljublja ubila svoju susjedu, a kako bi to prikrila, lažno je prijavila da je nju netko pokušao ubiti, više se puta ubovši oštrim predmetom, rečeno je večeras na izvanrednoj konferenciji za novinare u ličko-senjskoj Policijskoj upravi (PU).

Kako je policija utvrdila, 14. siječnja navečer u obiteljsku kuću 69-godišnje Stanke Hinić u Rudanovcu došla je 41-godišnja susjeda Dražena Grđan, također iz Rudanovca, s unaprijed stvorenom namjerom da ju iz koristoljublja usmrti ponijevši sa sobom nož.

Kad je ušla u kuću, zatekla je svoju susjedu samu i zatražila od nje da joj posudi novac, što je ona odbila. Znajući gdje drži novac, osumnjičenica je uzela novčanik, a kada joj je Stanka zaprijetila da će pozvati policiju, nožem je nasrnula na nju zadavši joj više ubodnih rana od kojih je ona preminula na mjestu događaja.

Novčanik je odbacila uz put, a nož kojim je počinila ubojstvo također je pronađen. Da bi prikrila kazneno djelo i otklonila moguću sumnju sa sebe, nakon dva dana, 16. siječnja, 41-godišnjakinja je lažno prijavila pokušaj ubojstva na svoju štetu, nanijevši si više uboda oštrim predmetom.

"Pod sumnjom da je počinila kazneno djelo teškog ubojstva, za koje se može izreći kazna od 10 do 40 godina zatvora, Dražena Grđan će sutra biti sprovedena istražnom sucu Županijskog suda u Gospiću", rekao je načelnik PU-a Željko Jurković.