SUDAR U CENTRU ZAGREBA

U2 Mercedes srušio bistu Ruđera Boškovića

Bionic
Reading

Luksuzni Mercedes E-klase s oznakama službenog vozila grupe U2 zabio se u automobil rumunjskih turista koji su kroz Zagreb prolazili na putu prema kući. Do sudara je došlo na zelenom valu, kod križanja Boškovićeve ulice i Strossmayerova trga

ZAGREB - 'Policijskim očevidom utvrđeno je da je krivac rumunjski vozač. Načinio je prekršaj, naglo se ubacivši iz srednje trake ulijevo, oduzevši tako prednost vozaču mercedesa. Da vozač nije bio u Mercedesu sigurno bi pretrpio veće ozljede', rekla je Maja Valjak iz Lupe promocije.

Rumunjski turisti su se vraćali kući s mora i samo su prolazili kroz Zagreb te nisu niti znali da se u hrvatskoj metropoli danas održava koncert irskih rokera, piše Večernji list. Odmah nakon nesreće tvrdili su da je vozač mercedesa kriv zbog prevelike brzine i oduzimanja prednosti no kasnije ih je demantirala policija.

Ozlijeđen je vozač Mercedesa koji je završio u bolnici, kao i vozač iz Bore čija je suputnica, u pratnji prijatelja, ostala u centru grada čekati dolazak policije. Prema riječima Rumunjke, Mercedes se kretao vrlo brzo, navodno i do 100 kilometara na sat.

Nijedan od vozača nije teško ozlijeđen, no materijalna je šteta na oba vozila poprilična. Mercedesu se aktivirao zračni jastuk za vozača i razbijen mu je prednji desni dio. Vozilo rumunjskih turista prilikom nesreće izletjelo je na stazu pokraj ceste, srušivši pritom pet stupića.

Štetu je također pretrpila i bista Ruđera Boškovića, u koju se zbog posljedica sudara zabio Mercedes, nakon čega je Bošković završio na travi.

Nagađalo se da je Mercedes išao prema zračnoj luci, no tu informaciju su demantirali iz Lupa promocije, organizatora koncerta, objavivši da je vozilo išlo do hotela Esplanade, izvještava Večernji list.