LET IZ BEČA

U Zagrebu zrakoplov sletio s ugašenim motorom!

29.04.2012 u 18:24

Bionic
Reading

Sinoć je zrakoplov Croatia Airlinesa Dash Q400 sletio na Pleso uz neke probleme. Letjelici je pilot zbog tehničkog kvara morao ugasiti motor te sletjeti u zrakoplovnu luku samo s jedim motorom

Zrakoplov Croatia Airlinesa Dash Q400 proizveden je tako da u izvanrednim situacijama može sasvim sigurno letjeti, održavati brzinu i sletjeti s jednim motorom, a piloti su školovani i istrenirani za takvu situaciju. Prilikom gašenja motora, pilot je obavijestio putnike o tome što se dogodilo, kako bi ih smirio te je oko 20 sati i 30 minuta sasvim sigurno spustio avion, a sigurnost putnika nije bila ugrožena.

Kako doznaje Jutarnji.hr, pilot aviona, u kojem je bilo 58 putnika, tijekom leta primijetio je indikaciju kvara na motoru te je petnaestak minuta prije slijetanja isključio lijevi motor. Ovaj tip zrakoplova ima dva motora. U Croatia Airlinesu tvrde da je pilot u skladu sa sigurnosnim procedurama kompanije i preporukama proizvođača ugasio motor.

Odmah nakon slijetanja avion je odveden na tehnički pregled. Utvrđen je manji kvar na radu sustava motora koji je uklonjen te je avion jučer poletio prema Dubrovniku.