rastu brojke

U Zagrebu 103 novooboljele osobe, 89 ih se oporavilo

21.08.2021 u 12:57

Bionic
Reading

Prema podacima HZJZ-a u Zagrebu su u posljednja 24 sata 103 novooboljele osobe od covida-19, a njih 89 se oporavilo, izvijestio je u subotu Nastavni zavod za javno zdravstvo "Dr. Andrija Štampar".

U protekla 24 sata u Službi za kliničku mikrobiologiju NZJZ „Dr. Andrija Štampar“ obrađena su 343 uzoraka, od kojih je 48 bilo pozitivno.

Djelatnici Službe za epidemiologiju uspješno su kontaktirali 111 oboljelih osoba, a mjera samoizolacije izrečena je za 90 osoba. Od 111 koronavirusom zaraženih osoba njih 33 su kontakti s ranije zaraženim osobama, a 26 osoba za sada su negativne epidemiološke anamneze.

Kod 27 oboljelih osoba moguća je izloženost u drugim županijama - Primorsko-goranska, Ličko-senjska, Zadarska, Šibensko-kninska, Splitsko-dalmatinska. Dvanaest je osoba doputovalo iz BiH, dvije iz Turske, jedna iz Italije te jedna iz Austrije. Dvije osobe kao vjerojatno mjesto zaraze navode misu i hodočašće. Dvije osobe su izložene tijekom zabave (svadba i izlasci u noćne klubove). Za pet je osoba obrada u tijeku.

U domovima za starije i nemoćne osobe i drugim ustanovama socijalne skrbi na području grada Zagreba u protekla 24 sata novooboljela su tri korisnika i dva djelatnika. U Karanteni Grada Zagreba nalaze se četiri osobe.

Trenutno je u gradu Zagrebu 636 aktivnih slučajeva covid infekcije.

Tijekom jučerašnjeg dana, na cjepnom punktu Velesajam, cijepljeno je 1.319 osoba. Na javni poziv odazvalo se 738 osoba.

Izvor: Licencirane fotografije / Autor: HZJZ