TESTNA FAZA

U zagrebačku Arenu stigli prvi pacijenti iz tri bolnice, u stacionaru pripremljeno 100 kreveta

28.11.2020 u 17:40

Bionic
Reading

U zagrebačku Arenu stigli su prvi pacijenti. U stacionaru je pripremljeno 100 kreveta, uz trećinu njih spremne su i boce s kisikom. Očekuje se prihvat oboljelih iza kojih je liječenje u Kliničkoj bolnici Dubrava i Klinici za infektivne bolesti. Iako su sada u boljem stanju, potreban im je nadzor. Uz medicinske sestre, dočekat će ih i 18 liječnika - tri vojna i 15 iz bolnice "Sestre milosrdnice".

'Danas je planiran prijem 15 Covid-19 pozitivnih pacijenata', rekao je ranije danas HTV-a koordinator stacionara Arena Davor Vagić, pojasnivši da je riječ o premještaju s Klinike za infektivne bolesti "Dr.Fran Mihaljević", KB Dubrava i iz jednog dijela stacionara KBC Sestre milosrdnice.

'To su pacijenti s blažim stanjem, pred kraj liječenja, koji trebaju dva, tri ili četiri dana da se oporave kako bi išli dalje. Arena sada ulazi u svoju testnu fazu i dogovor je da takvi pacijentu dolaze k nama,' pojasnio je Vagić.

Video: Igor Soban/PIXSELL

Istaknuo je kako je medicinsko osoblje došlo jutros u 8 sati te da je prošlo edukaciju pripremljenu za liječnike i medicinske sestre.

  • +7
Medicinsko osoblje stiglo u Arenu Izvor: Pixsell / Autor: Igor Soban

'Upoznali su se sa sigurnosnim stvarima i njihove smjene počinju. U smjeni će biti po tri liječnika. Od 6-8 medicinskih sestara za prvi dio prihvata, s tim da će biti po 12 sati i nakon toga će se mijenjati', rekao je.

I pripadnici Hrvatske vojske angažirani su u radu otvorenog stacionara u Areni. Pripadnici Oružanih snaga RH zaduženi su za logističku pomoć. Kroz smjenski rad ukupno će biti uključen 21 pripadnik Hrvatske vojske