SAMO JEDAN OZLIJEĐEN

U zadnji čas iz nevremena spašeno osam kajakaša na moru kod Dubrovnika

  • Autor: B.R.
  • Zadnja izmjena 10.09.2019 10:19
  • Objavljeno 10.09.2019 u 09:40
tportal

Izvor: Licencirane fotografije / Autor: N.N.

Lučka kapetanija Dubrovnik izvijestila je Nacionalnu središnjicu za usklađivanje traganja i spašavanja na moru (MRCC Rijeka) te resorno Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture o jučer poduzetoj i uspješno okončanoj spasilačkoj akciji za osam kajakaša u dubrovačkom arhipelagu

Poziv pogibelji u Dubrovačkoj kapetaniji zaprimljen je jučer 9. rujna u 12.10 posredstvom službe Hitne medicinske pomoći Dubrovnik, čiji su djelatnici netom prije zaprimili poziv grupe od osam kajakaša, zatečenih u jakom nevremenu s vanjske strane otoka Šipana, slijedom čega su službenici LK Dubrovnik u koordinaciji s MRCC-om Rijeka pokrenuli akciju spašavanja prema dojavljenoj poziciji, a angažirani su i službenici Pomorske policije Dubrovnik koji su u akciju isplovili iz Slanog.

Nedugo potom, u 12.44 službenici Pomorske policije izvijestili su LK Dubrovnik i MRCC rijeka da su uočili kajakaše s vanjske strane otoka Šipana, na pola puta između rta Prtuše i prolaza Harpoti, te su iz mora spasili pet kajakaša, dok su službenici LK Dubrovnik spasili preostalo troje kajakaša, nakon čega su ih prevezli u Luku Šipansku, kamo su u 14.25 spašene brodolomce preuzeli djelatnici Hitne medicinske pomoći. Među spašenim brodolomcima sedam je državljana Kraljevine Norveške i državljanin Republike Hrvatske, koji je ujedno vodio skupinu kajakaša.

Među spašenim brodolomcima samo jedna osoba, Norvežanin, trebala je medicinsku pomoć s obzirom na manje ozljede po tijelu, u vidu oguljotina.

Službenici Lučke kapetanije Dubrovnik po okončanju spasilačke aktivnosti nastavili su očevidna postupanja u cilju utvrđivanja uzroka ove pomorske nesreće.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!