NEZAKONITO STEČENO

U vile Drage Rubale uselit će socijalno ugroženi?

31.12.2012 u 19:05

Bionic
Reading

Stan na zagrebačkom Trgu maršala Tita 1, vrijedan više od 1,6 milijuna kuna, koji je nekada koristila za mito osuđena radijska zvijezda te bivši voditelj zagrebačkog Zavoda za mirovinsko osiguranje Drago Rubala, kao i dvije vile na području Makarske, trebali bi pripasti Ministarstvu socijalne politike za zbrinjavanje socijalno ugroženih obitelji, piše Jutarnji list

Kako neslužbeno doznaje Jutarnji, Vlada namjerava odlukom tu imovinu, koju je država stekla od osuđenika koji su te nekretnine stekli nezakonito, dodijeliti upravo socijalno ugroženima.

Podsjetimo, Dragu Rubalu je, zajedno s varaždinskim kolegom Ivanom Ostoićem, USKOK teretio da su od kolovoza 2010. do listopada 2011. okupili i organizirali osmeročlanu skupinu koja je 'sređivala' invalidske mirovine za naknadu od 1750 do 7500 eura.

Kako USKOK protiv njega ne bi proširivao istragu, Rubala je pristao i na ime tzv. proširene odgovornosti državi prepustiti i stan na Trgu maršala Tita. I nekretnine u Makarskoj država je pribavila na sličan način.