80.000 zaraženih

U Velikoj Britaniji od posljedica koronavirusa gotovo 10 tisuća smrti

11.04.2020 u 17:22

Bionic
Reading

Broj smrtnih slučajeva od posljedica koronavirusa u Velikoj Britaniji se u subotu približio brojci od 10.000 nakon što je zabilježeno još 917 preminulih, dok oporavak britanskog premijera Borisa Johnsona od zaraze napreduje vrlo dobro

Britanija je u subotu izvijestila da sada ima ukupno 9875 smrtnih slučajeva, a u subotu je drugi dan zaredom zabilježen porast broja umrlih za više od 900.

Gotovo 80.000 stanovnika Velike Britanije je zaraženo. Među njima je i britanski premijer Johnson, koji je u ranoj fazi oporavka i nakon trodnevnog liječenja na odjelu za intenzivnu skrb premješten je na bolnički odjel.

"Premijerovo se stanje poboljšava", rekao je u subotu glasnogovornik Downing Streeta.

U petak su iz premijerova ureda rekli da je Johnson u stanju osoviti se na noge te da hoda, a britanski listovi pišu da vrijeme krati gledanjem filmova i čitanjem poruka što mu ih šalje njegova trudna zaručnica Carrie Symonds, koja je i sama imala simptome covida-19..

Britanske su vlasti odluku o karanteni uvele prije tri tjedna te od svojih sugrađana traže poštivanje zabrane druženja tijekom sunčanoga uskrsnog vikenda.

Vlada je pod sve većim pritiskom stanovnika koji žele znati koliko će trajati stroga ograničenja kretanja, pogotovo s obzirom na to da zbog zatvaranja mnoge tvrtke ne rade.