VREMENSKA PROGNOZA

U većini krajeva sunčano, vozilo u kvaru na A1 između Zadra istok i Zadra centar

21.02.2024 u 07:15

Bionic
Reading

U većini krajeva prevladavat će sunčano, prijepodne u središnjim predjelima umjerena naoblaka, a na istoku promjenljivo oblačno uz sunčana razdoblja, ujutro lokalno uz poneku kap kiše, prognoza je Državnog hidrometeorološkog zavoda (DHMZ) za Hrvatsku za srijedu

Vjetar na kopnu većinom slab, na istoku umjeren sjeverozapadni, a popodne u središnjim predjelima i u gorju južni i jugozapadni. Na Jadranu mjestimice umjerena do jaka bura u postupnom slabljenju i okretanju na sjeverozapadni i zapadni vjetar.

Najviša dnevna temperatura od 13 do 18 Celzijevih stupnjeva.

HAK: Vozilo u kvaru na A1 između Zadra istok i Zadra centar

Zbog vozila koje je u kvaru na autocesti A1 Zagreb-Ploče-Karamatići između čvorova Zadar istok i Zadar centar u smjeru Zagreba vozi se jednim prometnim trakom uz ograničenje brzine 60 km na sat, izvijestio je u srijedu ujutro Hrvatski autoklub (HAK).

Kolnici su mjestimice vlažni i skliski. Mogući su odroni. Zastoji su i kolone na prilazima Splitu iz smjera Klisa, Kaštela i Omiša.

Zbog radova na autocesti A1 zatvoreni su: na čvoru Posedarje izlazni krak iz smjera Dubrovnika (obilazak je preko čvora Zadar centar); na čvoru Gospić izlazni krak iz smjera Dubrovnika i ulazni krak u smjeru Zagreba (obilazak iz smjera Dubrovnika prema Gospiću je preko čvora Sveti Rok, a iz Gospića prema Zagrebu preko čvora Perušić).

U pomorskom prometu nema poteškoća. Na graničnom prijelazu sa Srbijom Tovarnik (Šid) teretna vozila čekaju 6 sati na ulazu i jedan sat na izlazu, a na GP Batina (Bezdan) teretna vozila čekaju 2 sata na ulazu.