prognoza dhmz-a

U unutrašnjosti bit će još kiše, puno ljepše vrijeme na Jadranu osobito u Dalmaciji

24.05.2020 u 07:28

Bionic
Reading

Početkom tjedna očekuje nas promjenjivo vrijeme, osobito u unutrašnjosti gdje će biti još kiše. Na Jadranu stabilnije i sunčanije, prognozira Državni hidrometerološki zavod (DHMZ)

U nedjelju ujutro pretežno oblačno uz mjestimičnu kišu, u gorskim predjelima moguće i obilniju. Zatim već prijepodne sa zapada prestanak oborine i djelomično razvedravanje pa će kiše u drugom dijelu dana biti uglavnom u Dalmaciji, a u unutrašnjosti su rijetko mogući lokalni pljuskovi. Na kopnu će puhati umjeren do jak sjeverni i sjeverozapadni vjetar, na Jadranu bura, koja će podno Velebita na udare biti i olujna, a na jugu još prijepodne slabo i umjereno jugo. Vjetar popodne u slabljenju. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 18 i 23 °C.

U ponedjeljak djelomice, u Dalmaciji i pretežno sunčano. U unutrašnjosti sredinom dana i popodne uz umjeren do jak razvoj oblaka lokalno pljuskovi s grmljavinom. Puhat će slab do umjeren sjeverni i sjeverozapadni vjetar, a na Jadranu većinom umjerena bura i sjeverozapadnjak. Najniža jutarnja temperatura zrak od 7 do 11, na Jadranu od 13 do 16, a najviša dnevna uglavnom između 18 i 21, na Jadranu 22 i 24 °C.

  • +3
Prognoza od 24. svibnja do 30. svibnja Izvor: Screenshot / Autor: DHMZ

U unutrašnjosti djelomice, a u srijedu i pretežno sunčano. U ponedjeljak i utorak uz umjeren do jak razvoj oblaka sredinom dana i poslijepodne bit će kratkotrajnih lokalnih pljuskova s grmljavinom. Vjetar slab do umjeren, u utorak mjestimice vrlo jak sjeverni i sjeveroistočni. Najviša temperatura zraka većinom od 21 do 23 °C, a u utorak malo niža. Na Jadranu pretežno sunčano, osobito u Dalmaciji. Na sjevernom su Jadranu početkom tjedna mogući lokalni pljuskovi. Puhat će većinom umjeren sjeverni vjetar i bura, u utorak mjestimice s vrlo jakim i olujnim udarima. Najviša temperatura zraka uglavnom oko 24 °C, a u utorak uz jaku buru malo niža.