neprilagođena brzina

U sudaru na cesti Poreč-Tar poginuo Francuz, dvoje ozlijeđenih

08.08.2020 u 08:48

Bionic
Reading

U prometnoj nesreći koja se dogodila u petak oko 15,30 sati na cesti Tar-Poreč poginuo Francuz, a njegova suvozačica i vozač teretnog vozila su lakše ozlijeđeni, objavila je nakon očevida Policijska uprava istarska u subotu.

Nesreća se dogodila kada je 45-godišnji francuski državljanin upravljao automobilom Audi, francuske registracije, iz smjera Tara prema Poreču. Vozač je u jednom trenutku počeo pretjecati vozila nakon čega je pri povratku u svoj prometni trak zbog neprilagođene brzine i izbjegavanja udara u zadnji dio automobila Toyote, talijanske registracije, kojim je u istom smjeru upravljao 49-godišnji Talijan, skrenuo na suprotni prometni trak. Tu je prednjim dijelom automobila udario u prednji dio teretnog automobila Volvo, krapinske registarske oznake kojim je upravljao 49-godišnjak.

Nakon sudara s teretnim automobilom, Audi je udario u automobil Toyota te su se oba automobila zarotirala na kolniku dok je teretni automobil od siline udarca odbačen u odvodni kanal.

U prometnoj nesreći vozač Audija je od zadobivenih teških ozljeda smrtno stradao dok su njegova 45-godišnja suvozačica, francuska državljanka i vozač teretnog automobila lakše ozlijeđeni.

Tijelo preminulog je, po nalogu nadležnog državnog odvjetnika, prevezeno na Odjel patologije Opće bolnice Pula radi obavljanja obdukcije.

Na mjestu događaja osim policije intervenirali su i porečki vatrogasci.