prometne nesreće

U sudarima kod Nove Gradiške i Karlobaga troje poginulih

01.08.2017 u 11:30

Bionic
Reading

Dvije su osobe izgubile život, a šest je ozlijeđeno u dvije prometne nesreće koje su se dogodile protekle noći na autocesti A3 između Slavonskog Broda i Nove Gradiške. U sudaru kombija i motocikla u utorak je na Jadranskoj magistrali kod Karlobaga poginuo motociklist

U nesreći koja se dogodila u utorak oko 4:10 sati na autocesti A3 kod Nove Gradiške život je izgubio makedonski državljanin (40) koji je bio suvozač u osobnom automobilu. Prometnu nesreću izazvao je njegov otac (65), koji je upravljao osobnim automobilom švicarskih registarskih oznaka.

Makedonci su sustigli kamion, kojim je upravljao vozač iz Srbije, i udarili u njegov zadnji dio. Nakon udara u kamion automobil je udario u zaštitnu ogradu na autocesti gdje se i zaustavio. Nesreću koja se dogodila kasno navečer u ponedjeljak na autocesti na prilazu Slavonskom Brodu izazvao je 54-godišnji vozač koji je vozio u pogrešnom smjeru. 

Hrvatski državljanin, vozeći u pogrešnom smjeru, direktno se sudario s osobnim automobilom njemačkih registarskih oznaka kojim je upravljao 45-godišnjak iz Turske s petero članova obitelji. Nakon sudara, vozilo hrvatskog državljanina odbačeno je na drugi prometni trak gdje se sudario s kamionom.

Vozač koji je prouzročio nesreću na mjestu je poginuo. Pet suputnika turskog vozača zadobilo je ozlijede, njih troje teške, a dvoje lakše. Zbog obavljanja očevida promet na dionici autoceste Lužani-Slavonski Brod bio je zatvoren pet sati.

U sudaru kombija i motocikla u utorak je na Jadranskoj magistrali kod Karlobaga poginuo motociklist, doznaje se u ličko-senjskoj Policijskoj upravi. U policiji kažu da se nesreća dogodila u mjestu Rodanka kod Karlobaga oko 10 sati, kada su se sudarili kombi i motocikl.

Motociklist, čiji identitet još nije utvrđen, poginuo je na mjestu nesreće, a očevid je u tijeku.