KOLONA 5 KM

Lančani sudar izazvao gužvu na autocesti pred Zagrebom

28.07.2017 u 15:40

Bionic
Reading

Zbog lančanog sudara četiri vozila na autocesti A1 između Karlovca i Jastrebarskog, u smjeru Zagreba promet teče usporeno u koloni dugoj pet kilometara

Kako javlja HAK, zbog lančanog sudara četiri vozila na 24. km autoceste A1, između Karlovca i Jastrebarskog, u smjeru Zagreba promet teče usporeno u koloni dugoj pet kilometara.

Zbog požara te dima i smanjene vidljivosti kod čvora Nova Gradiška na autocesti A3 u smjeru Lipovca vozi se usporeno.

Pojačan je promet na većini cesta iz smjera unutrašnjosti prema moru. Na ulasku na autocestu A1 u Lučkom nema zastoja, ali se u koloni u pokretu vozi na cijeloj dionici između Zagreba i Karlovca.

U smjeru unutrašnjosti također je gust promet, na izlazu s autoceste u Lučkom kolona je oko četiri kilometara, a na naplatnoj postaji Demerje jedan kilometar.

Zbog veće gustoće prometa na graničnim prijelazima Kaštel i Plovanija kolona koja se dijelom proteže i na Istarski ipsilon duga je oko 3,5 km.

Gužve na autocesti A1 Izvor: Pixsell / Autor: Zarko Basic/PIXSELL

Do 31. srpnja vozi se naizmjence jednim trakom državnom cestom DC1 u Kninu, a zabranjen je promet vozilima čija ukupna masa prelazi pet tona, zbog radova na mostovima Bulin 1 i Bulin 2. Obilazak za autobuse: Knin-DC33-Vrbnik-ŽC6056-Oklaj-ŽC6055-DC59-Očestovo-DC1, a za teretna vozila: Knin-DC33-Drniš-Tromilja-DC56-Skradin-Bribirske Mostine-DC59 Kistanje-Očestovo-DC1.

U petak, 28. srpnja, od 9 do 14 sati bit će zatvorena županijska cesta ŽC5167 Udbina-Donji Lapac, a obilazak je županijskom cestom ŽC5169 Bjelopolje-Donji Lapac

Povremene smetnje i zastoji mogući su na pojedinim dionicama cesta u Istri i duž jadranske obale te na nekim graničnim prijelazima.

Vozače pozivamo na dodatni oprez, podsjećamo ih da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama te pripaze na sigurnosni razmak između vozila.