vremenska prognoza

U središnjoj Hrvatskoj snijeg već sutra, u ostatku zemlje za vikend

01.02.2018 u 07:56

Bionic
Reading

Vjetrovito i iznadprosječno toplo. U unutrašnjosti promjenjivo oblačno sa duljim sunčanim razdobljima osobito na istoku zemlje, a veći dio dana proći će uglavnom bez oborine, prognoza je Državnog hidrometeorološkog zavoda (DHMZ) za četvrtak

Na Jadranu i u gorskoj Hrvatskoj bit će umjereno do pretežno oblačno, povremeno s kišom. Navečer i u noći na petak jače naoblačenje s kišom zahvatit će veći dio zemlje, prognoza je DHMZ-a.

Vjetar umjeren i jak jugozapadni, u gorju ponegdje s olujnim udarima, na Jadranu jugo i južni. Najviša dnevna temperatura većinom između 10 i 15 stupnjeva Celzija.

U petak će biti umjereno do pretežno oblačno, mjestimice uz kišu. Na Jadranu su mogući pljuskovi praćeni grmljavinom, a prema noći, u Gorskom kotaru te ponegdje u središnjim predjelima kiša će mjestimice prelaziti u susnježicu i snijeg.

U Slavoniji i Baranji prijepodne još djelomice sunčano, a tek u drugom dijelu dana porast naoblake i kiša.

Vjetar u unutrašnjosti u početku umjeren do jak južni i jugoistočni, a od sredine dana umjeren sjeverni i sjeverozapadni. Na Jadranu će puhati umjereno i jako jugo i južni vjetar.

Na kopnu će najniža jutarnja temperatura biti od 3 do 8, a najviša dnevna između 7 i 12 stupnjeva Celzija, u istočnoj Hrvatskoj i malo viša. Na Jadranu temperatura bez većeg dnevnog hoda, između 10 do 15 stupnjeva.

U galeriji u nastavku pogledajte gdje će padati snijeg u petak i za vikend:

  • +14
Vremenska prognoza Izvor: DHMZ / Autor: screenshot / tportal

Niske temperature, snijeg i kiša mogu stvoriti poledicu na cestama, pa se vozače, posebno one koji voze izvan gradova, upozorava na dodatni oprez u vožnji, prilagođenu brzinu i obaveznu zimsku opremu na svojim vozilima.

  • +15
Snijeg može izazvati probleme u prometu, zato vozače upozoravamo na poseban oprez Izvor: Cropix / Autor: Robert Fajt / CROPIX