novac iz eu fondova

U Splitu završena dogradnja istočne obale, vrijedna 42,6 milijuna kuna

07.07.2022 u 16:46

Bionic
Reading

Dogradnja istočne obale u splitskoj Gradskoj luci, vrijedna 42,6 milijuna kuna, završena je, a u tijeku su pripreme za proširenje Gata sv. Petra i izgradnju nove zgrade pomorskoga putničkog terminala, izvijestio je u četvrtak ravnatelj splitske Lučke uprave Vice Mihanović

Izgradnja nove zgrade pomorskoga putničkog terminala vrijedna je 100 milijuna kuna, a proširenje Gata sv. Petra 103 tisuće.

Mihanović je rekao da je dogradnja istočne obale dobar primjer uspješnog korištenja novca iz europskih fondova iz kojih je financirano 85 posto u sklopu Operativnog programa Konkurentnost i kohezija 2014. - 2020.

Najavio je i aktivnosti vezane uz početak izgradnje luke Stinice (sjeverna obala), vrijednosti 380 milijuna kuna.

"U tijeku je ishođenje građevinske dozvole za luku Stinice, koja je proglašena strateškim projektom u vrijednosti od 380 milijuna kuna u rangu Pelješkog mosta", rekao je Mihanović. Dodao je kako će taj projekt biti prijavljen za financiranje na operativni program Military Mobility. Ako prijava ne bude prihvaćena, kako je rekao, za financiranje gradnje luke Stinice prijavit će se na program Konkurentnost i kohezija.