ekološki proizvodi

U Splitu otvoren sajam EkoFjera

17.05.2019 u 14:03

Bionic
Reading

EkoFjera Mediteran, dvodnevni sajam ekoloških proizvoda,na kojem će se predstaviti više od 60 ekoloških proizvođača iz Hrvatske i Italije, otvoren je u petak na splitskim Prokurativama

Sajam se održava četvrti put, a ove godine u fokusu mu je promocija mediteranske prehrane i načina života. Ekofjera se održava u sklopu projekta MD.net - valorizacija mediteranske prehrane kao nematerijalne baštine UNESCO-a financiranog sredstvima Europske unije kroz program INTERREG Mediterranean.

Sajam su organizirali Javna ustanova za koordinaciju i razvoj Splitsko-dalmatinske županije RERA SD i Udruga ekoloških proizvođača Dalmacije 'DALMACIJA EKO'.

EkoFjera Mediteran od svojih je početaka, 2016., imala edukativni karakter i poticala sudjelovanje učenika osnovnih i srednjih škola s područja Splitsko-dalmatinske županije. U okviru sajma, ove će godine biti organizirana Mediteranska ekološka marenda za oko 500 prvašića. Školskoj djeci i njihovim pratnjama predstaviti će se zdrave, ekološke verzije međuobroka te istaknuti važnost korištenja lokalnih namirnica. Sudjelovat će nekoliko poznatih sportaša koji će dodatno animirati djecu vlastitim primjerima zdrave prehrane, ističu organizatori.

Ovogodišnja EkoFjera najveća je do sada, na njoj će se predstaviti više od 60 ekoloških proizvođača iz Hrvatske i Italije, te veći broj proizvođača svježeg programa, ekološkog voća i povrća.

Manifestacija se održava i kao dio tradicionalnog obilježavanja Europskog tjedna, Dana otvorenih vrata EU projekata, u suradnji s Ministarstvom regionalnoga razvoja i fondova Europske unije uz podršku Europske komisije.