APSURD U HDZ-OVOJ ŽUPANIJI

U Splitu objasnili čemu služi radno mjesto tajnica - tajnice

06.05.2014 u 07:17

Bionic
Reading

Da je golemi i skupi državni birokratski aparat nepodnošljiv teret za jedne, a životna prilika za druge, nije ništa novo u RH. Pa tako ne čude primjeri iz splitske svakodnevice gdje imamo dvije profesionalne tajnice u jednom gradskom kotaru, ali i tajnicu tajnice?!

U Splitsko-dalmatinskoj županiji, kojom od njezinih početaka upravlja HDZ, pored tajnice Županije, na četvrtom katu prostorije imaju i 'administrativnu tajnicu tajnice Županije', kako glasi puni opis radnog mjesta, te 'pomoćnicu tajnice Županije', otkriva Novi list

'Dopuštam mogućnost da je opis posla pomalo 'nezgrapan', ali činjenica je da je tajnica Županije u rangu pročelnika, a svi pročelnici imaju svoje tajnice. Obujam posla tajnice Županije uključuje pripremu županijskih sjednica, pripremu svih materijala te još obveza zbog kojih je također neophodno radno mjesto administrativne tajnice (koja se bavi daktilografskim poslovima te svim drugim tajničkim poslovima), ali i pomoćnika tajnice Županije. Uostalom, ako tajnik Sabora može imati tajnicu, nema razloga da isto ne bude i u Županiji', poručio je Novom listu Davor Pavić, glasnogovornik Splitsko-dalmatinske županije.