'PRVI I ZADNJI PUT'

U Splitu mršave božićnice, samo jedna tvrtka izazvala gradonačelnikov bijes

21.12.2017 u 20:07

Bionic
Reading

'Ovo je prvi i zadnji put da su to učinili', poručio je splitski gradonačelnik Andro Krstulović Opara zaposlenicima gradske tvrtke Spalatum DMC, u stvarnosti agencije koju je osnovao Ivo Baldasar, nakon vijesti da su sami sebi odlučili isplatiti božićnicu u iznosu od 2500 kuna

Agencija broji tek troje zaposlenika s prosječnim plaćama od 10 tisuća kuna, a u prošloj godini de facto je odradila jedan jedini zadatak - organizaciju Adventskog sajma, i to uz veliku pomoć Turističke zajednice i gradskih službi. 'Oni ne posluju tako dobro i ne smatramo da je fer prema drugima imati tako visoke božićnice', kazao je Krstulović Opara.

Po nedavno usvojenom preustroju splitske gradske uprave, osnovan je Odjel za upravljanje gradskom imovinom, a preko njega bi se trebalo znatno strože kontrolirati poslovanje javnih tvrtki i ustanova.

Ove godine gotovo sve bile su nešto štedljivije u darivanju svojih tisuća zaposlenika.

Gradska groblja Lovrinac podijelit će 1250 kuna u gotovini i 400 kuna u potrošačkom bonu, uz još 600 kuna bona za djecu, dok će Promet dijeliti 1200 kuna u bonovima i, također, po 600 kuna bonova za djecu svojih zaposlenika.

Čistoća, Vodovod i kanalizacija, Splitska obala, Stanouprava te Parkovi i nasadi odlučili su se na mršavi poklon-bon za kupnju u jednom trgovačkom centru, u iznosu od 400 kuna, te bonove za djecu vrijedne 600 kuna.

U samoj splitskoj gradskoj upravi za tportal su potvrdili da će svi njihovi službenici i namještenici, kao i zaposlenici svih gradskih ustanova koji primaju plaću iz proračuna, ovog Božića dobiti tek 400 kuna vrijedan bon za kupnju u jednom trgovačkom centru, uz dodatak da su zahvaljujući kolektivnom ugovoru već dobili bonove vrijedne 600 kuna povodom blagdana svetog Nikole.

  • +6
Advent u Splitu Izvor: Cropix / Autor: Jakov Prkic / CROPIX