nema alternative

U Splitu danas rasprava o preskontejnerima na Spinutu, reagirao i Puljak

23.03.2023 u 11:48

Bionic
Reading

Splitsko Gradsko vijeće u četvrtak će raspravljati o poništenju ranijeg Rješenja tog vijeća da se lokacija u četvrti Spinut privremeno stavi na raspolaganje komunalnoj tvrtki Čistoća, radi postavljanja pres kontejnera, a što je izazvalo nezadovoljstvo građana tog dijela Splita

Sporno rješenje Gradskog vijeća doneseno je na sjednici 16. veljače ove godine. Točka o poništenju Rješenja uvršten je na dnevni red današnje sjednice na prijedlog gradskog vijećnika SDP-a Davora Matijevića, a u glasovanju ga je podržala većina, 16 od 30 nazočnih vijećnik.

Gradonačelnik Ivica Puljak rekao je kako se ne slaže s prijedlogom o poništenju Rješenja za dodjeljivanje lokacije za preskontejnere u Spinutu jer nije dato alternativno riješenje tomu. Predsjednik četvrti Spinut Luka Kovač Levantin je došao u zgradu Banovine gdje se održava sjednica splitskog Gradskog vijeća te se očekuje da bi i on mogao govoriti u raspravi o pres kontejnerima u Spinutu.

  • +19
Rasprava o kontejnerima u Spinutu, veljača 2023. Izvor: Cropix / Autor: Bozo Vukicevic

Rješenje o privremenom dodjeljivanju lokacije u Spinutu komunalnoj tvrtki Čistoća za postavljanje pres kontejnera prihvaćena je na sjednici splitskog Gradskog vijeća 16. veljače, a podržalo ga je 15 vijećnik Puljkove stranke Centar od 29 nazočnih vijećnik na toj sjednici, što je bilo dovoljno za usvajanje tog Rješenja.