sporni preskontejneri

Problemi s otpadom u Splitu: Puljak najavio razgovore, građani najavili blokadu prometa

24.02.2023 u 15:18

Bionic
Reading

Splitski gradonačelnik Ivica Puljak izjavio je u petak kako će se nastaviti razgovori s građanima Spinuta, koji su nezadovoljni nedavnom odlukom Gradskog vijeća da se u toj četvrti postave preskontejneri te su za popodne najavili da će šetnjom preko ulice zaustaviti promet u Spinutu

"Neki građani još imaju otvorenih pitanja, mi ćemo i dalje s njima razgovarati jer lokacija u Spinutu za preskontejnere bila je optimalna u trenutku odlučivanja na Gradskom vijeću", rekao je Puljak novinarima i dodao kako problem s otpadom nije problem samo Spinuta, nego svih u širem središtu Splita.

Nezadovoljni građani Spinuta najavili su danas u 16 sati prosvjed u kojem će šetnjom preko pješačkog prijelaza zaustaviti promet.

"Zaustavit ćemo promet i poslati poruku Upravi grada", istaknuto je na pozivu građanima da dođu na prosvjed i tako pokažu da se protive postavljanju pretovarne stanice u Spinutu za gradsko smeće.

Puljak je rekao kako bi najlakše bilo maknuti taj problem pod tepih, ali, poručio je, tu su da rješavaju probleme.

Na novinarsko podsjećanje kako je upravo na temelju komunalnog aktivizma dobio povjerenje građana Spinuta na izborima za splitskoga gradonačelnika, a sad mu ti građani "zamjeraju nerazumijevanje za to", Puljak je opovrgnuo stajališta da se radi o populizmu.

"Mislim da su nas građani izabrali da rješavamo probleme, a ne radi populizma", rekao je splitski gradonačelnik.