BESPLATnO ZA NAVIJAČE

U Split stigli 'rukometni' autobusi

12.01.2018 u 15:14

Bionic
Reading

Prva dva od ukupno devet naručenih gradskih autobusa, kojima će se interventno zakrpati vozni park javnog gradskog prijevoznika Prometa i spriječiti njegov potpuni kolaps, pristigla su u Split. Obojana su u šahovnicu i besplatno će prevoziti građane od centra grada do Spaladium Arene za vrijeme trajanja Europskog prvenstva u rukometu

Autobuse stare pet godina, što je osvježavajuće jer Prometov vozni park u prosjeku ima preko petnaest godina, u upotrebu je pustio gradonačelnik Andro Krstulović Opara sa suradnicima. Preostalih sedam komada izaći će na gradske ulice u idućih desetak dana.

Besplatna linija za rukometne navijače kretat će s postaje ispred Hrvatskog narodnog kazališta uoči utakmica u petak, nedjelju i utorak, kamo će se i vraćati po njihovom završetku.

U splitskoj gradskoj upravi najavljuju da će ozbiljno osiromašeni vozni park javnog gradskog prijevoznika - zbog kojega se svakodnevno bilježe kašnjenja, ukidanja polazaka ili havarije autobusa - radikalno obnoviti i pomladiti kupnjom pedesetak novih autobusa sredstvima iz europskih fondova.

Novi splitski autobusi Izvor: tportal.hr / Autor: Damir Petranović