POLICIJA U AKCIJI

U Sloveniji zaplijenjeno 30 kg heroina i 9 kg kokaina

26.01.2018 u 17:24

Bionic
Reading

Slovenska policija ovih je dana zaključila opsežnu višemjesečnu akciju, zaplijenivši ukupno više od 30 kilograma heroina i 9 kilograma kokaina, a pretragom stanova i vozila dijela osumnjičenih otkrila i više komada vatrenog oružja i kilogram plastičnog eksploziva

Kako je objavljeno u petak na konferenciji za novinare u Ljubljani, akcija je završena u srijedu u Ljubljani uhićenjem dvojice od 8 članova međunarodne kriminalne skupine, 31-godišnjeg i 32-godišnjeg Ljubljančanina.

Svi osumnjičeni osim 35-godišnjeg muškarca iz BiH koji je vlastima nedostupan su slovenski državljani iz Ljubljane, Maribora i Kopra. Vrijednost zaplijenjene droge procjenjuje se na najmanje 1,8 milijuna eura. Kriminalna organizacija za krijumčarenje i distribuciju droge imala je strogo hijerarhijski raspoređene uloge, a vodio ju je slovenski državljanin iz Ljubljane.

Cilj im je bio prebacivanje velikih količina kokaina i heroina katamaranom posebno pripremljenim za tu zadaću na liniji Balearski otoci-Slovenija-Hrvatska. Slovenska policija ne isključuje niti mogućnost da su u mrežu bile uvezane i druge osobe koje još nije identificirala.