policijska uprava novo mesto

U Sloveniji privedena dva hrvatska državljanina koji su prevozili migrante

02.07.2020 u 15:25

Bionic
Reading

Slovenska policija u četvrtak ujutro je u dva odvojena postupka privela dvojicu hrvatskih državljana koji su u svojim automobilima prevozili ilegalne migrante, objavila je policijska uprava Novo Mesto

Najprije je u noćnim satima kod naselja Dvorci blizu Brežica policijska patrola zaustavila osobni automobil hrvatskih registarskih oznaka kojim je 45-godišnjak prevozio dva Pakistanca i tri državljana Bangladeša koji su prije toga nezakonito prešli državnu granicu.

Hrvatski državljanin lišen je slobode i oduzet mu je automobil, a s kaznenom prijavom bit će predat istražnom sucu, dok migrante još čeka dovršenje postupka, pa nije poznato hoće li u Sloveniji zatražiti azil ili će biti vraćeni u Hrvatsku.

Koji sat kasnije u blizini granice kod naselja Slovenska vas u prtljažniku vozila drugog, 68-godišnjeg hrvatskog državljanina otkrivena su dva migranta iz Bangladeša, pa ga čeka isti postupak pred sucem istrage, a vodi se i postupak oko migranata koji su nezakonito prešli granicu.

Slovenska policija primjećuje da su pokušaji migranata i onih koji ih nezakonito prebacuju preko granice u zadnje vrijeme sve intenzivniji, pa se dnevno zna otkriti i po više desetaka ilegalnih migranata.