rast broja zaraženih

U Šibensko-kninskoj županiji 82 novooboljele osobe, od ponedjeljka dio učenika prelazi na online nastavu

  • Autor: An. S.
  • Zadnja izmjena 18.03.2021 12:30
  • Objavljeno 18.03.2021 u 12:30
Šibenik

Šibenik

Izvor: Pixsell / Autor: Hrvoje Jelavic

U protekla 24 sata, na području Šibensko-kninske županije (ŠKŽ) 82 osobe su oboljele od COVID-19 infekcije. Trenutno su 252 aktivna slučaja oboljenja od COVID-19 infekcije. U šibenskoj bolnici liječe se 24 osobe.

Ostali imaju blaže kliničke simptome i nalaze se u izolaciji. Pod mjerama zdravstvenog nadzora i samoizolacije trenutno je 1469 osoba. U posljednja 24 sata uzorkovano je i testirano 226 uzoraka za testiranje na SARS-CoV-2 virus. Zbog nastavka rasta broja novooboljelih u četvrtak se sastao uži sastav Stožera civilne zaštite ŠKŽ te je donesena Preporuka za održavanje nastave po kombiniranom modelu u razdoblju od 22. ožujka do 1. travnja 2021. godine.

Ravnateljima osnovnoškolskih obrazovnih ustanova preporuča se u razdoblju od 22. ožujka – 01. travnja 2021. godine donošenje odluke o organizaciji nastave prema Modelu „C“ (nastava na daljinu) za djecu od 5-8. razreda.

Ravnateljima srednjoškolskih obrazovnih ustanova preporuča se u razdoblju od 22. ožujka – 01. travnja 2021. godine donošenje odluke o organizaciji nastave prema Modelu „C“ (nastava na daljinu) za sve razrede srednjih škola, izuzev učenika završnih razreda strukovnih škola i maturanata, kao i učenika koji su obvezni obavljati stručnu praksu u školama i kod poslodavaca te učenika umjetničkih škola (individualna nastava) koja bi se provodila prema Modelu „A“ (nastava u školi).

Naime, iz pribavljenog mišljenja Epidemiološke službe Zavoda za javno zdravstvo proizlazi da je nastava na daljinu (online) za pojedine dobne skupine prihvatljiv način održavanja nastave budući da je veliki broj učenika i djelatnika u izolaciji ili samoizolaciji. Prelaskom na model "C"; pojedinih razreda smanjila bi se dnevna putovanja javnim prijevozom, a time i gužve u autobusima.

Na taj način smanjio bi se i rizik daljnjeg prijenosa bolesti među učenicima i nastavnicima te potencijalno prenošenje bolesti na članove obitelji, čime bi se u konačnici poboljšala ukupna epidemiološka slika u županiji. Također, Stožer CZ ŠKŽ traži pojačani nadzor provođenja nužnih epidemioloških mjera od strane ovlaštenih službi na području Šibensko-kninske županije. Mole građane da shvate ozbiljnost situacije i da se obavezno pridržavaju svih propisanih epidemioloških mjera.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!