inicijativa građana

U Šibeniku se održavaju besplatni tečajevi hrvatskog jezika za izbjegle Ukrajince

19.04.2022 u 21:38

Bionic
Reading

U organizaciji Inicijative građana za pomoć Ukrajincima, u Šibeniku su počeli besplatni tečajevi hrvatskog jezika za izbjegle Ukrajince koji borave na području toga grada i okolice

Svi zainteresirani mogu se javiti u Gradsku knjižnicu Juraj Šižgorić Šibenik ili putem e-pošte jurlin@yahoo.com, navodi se u priopćenju Inicijative.

Prvi sat hrvatskog jezika za djecu i odrasle održan je prošlog tjedna u Gradskoj knjižnici Jurja Šižgorića koja je podržala volontersku inicijativu. Sati hrvatskog jezika nastavit će se održavati i dalje svakog četvrtka i petka u 18.15 sati u Gradskoj knjižnici u Šibeniku.

"Iako je tečaju prisustvovalo oko 30 ljudi, postoji mogućnost da svi za koje je tečaj namijenjen još uvijek nisu dobili informaciju o njegovu održavanju. S obzirom na to da je velik broj ljudi iz grada Šibenika i okolice ustupio smještaj ljudima iz Ukrajine, pozivaju se da ih informiraju o mogućnosti pohađanja besplatnoga tečaja hrvatskoga jezika kako bi se što prije snašli u novoj životnoj situaciji“, poručile su volonterke Inicijative građana za pomoć Ukrajincima.

  • +23
Šolta primila izbjeglice iz Ukrajine Izvor: Cropix / Autor: Ante Cizmic / CROPIX