NESTAO PUST

U Selcu ipak neće spaliti 'gay dijete iz epruvete'

05.03.2014 u 17:42

  • +3

Pust s natpisom Gay dijete iz epruvete

Izvor: Pixsell / Autor: Goran Kovacic/PIXSELL

Bionic
Reading

Danas u 16 sati, na rivi u Selcu maškare su trebale spaliti pusta s natpisom 'gay dijete iz epruvete'. Međutim, karnevalska povorka i govor u domu održani su bez pusta koji je nestao i neće biti spaljen

Podsjećamo, u Selcu su u srijedu planirali zapaliti pusta koji simbolizira djecu začetu oplodnjom in vitro, odnosno kako piše: 'gay djecu iz epruvete'!

'U Selcu je ove godine za maškare oblikovan mesopust koji prikazuje majku i dijete u naručju s natpisom 'Gay dijete iz epruvete'. I stari i mladi su ga imali prilike vidjeti i smijati mu se. Danas je neplodnost, pa i homoseksualnost, služila kao zabava. A nama nije do smijeha. U srijedu će biti spaljen. Pomisao da bi netko mogao spaljivati dijete, bilo ono iz epruvete ili ne, imalo ono homoseksualne ili heteroseksualne roditelje, bilo ono homo ili hetero, nedvosmisleno otkriva svjetonazor ljudi kojih se, eto, imamo razloga bojati, i zato je jedino ispravno djelovati PROTIV takvog svjetonazora', stoji u priopćenju Udruge BETA – udruga osoba s problemom neplodnosti.